Întrebări frecvente

Am răspuns mai jos la câteva întrebări frecvente.

Există modalități diferite de a rezerva autorulotele rent easy:

  • La fața locului la stația locală de închiriere
  • Prin intermediul biroului central de rezervări prin telefon la numărul de telefon: +49 7562 913 89 - 290
  • Prin e-mail cu reservation(at)rent-easy.eu
  • Pe portalul de rezervare de pe www.rent-easy.eu

Prin intermediul portalului nostru de rezervări online din secțiunea "Rezervați acum", puteți transforma planurile de vacanță în realitate pe platforma disponibilă non-stop.

În general, nu vrem să vă lipsiți de 14 zile de pregătiri; dar dacă doriți să începeți mai devreme, vă rugăm să intrați direct în contact cu staţia de închiriere respectivă.

Bineînțeles, colegii noștri din zona stației sunt gata să stabilească o întâlnire potrivită cu dvs. Vă rugăm să programați o vizită la stația de închiriere din timp, astfel încât să puteți asigura furnizarea grupului de vehicule dorit. În funcție de sezon, flota noastră este aproape complet în "vacanță".

Pentru vehiculele cu o masă totală admisibilă mai mică de 3.500 kg (City, Active, Family, Exclusive Classic), vârsta minimă este de 21 de ani, iar conducătorul auto trebuie să fi deținut permisul de conducere timp de cel puțin un an. Pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 3.500 kg (Exclusive Extra, First, Premium), vârsta minimă este de 25 de ani, iar șoferul trebuie să fi deținut permisul de conducere timp de cel puțin 3 ani.

Aveți posibilitatea să înregistrați alți șoferi suplimentari, gratuit la staţie în ziua primirii autorulotei. Rețineți că persoana care închiriază  își asumă răspunderea pentru conducătorii auto suplimentari.

Da, în funcție de sezonul respectiv, avem o perioadă minimă de închiriere de 3 până la 7 zile. O închiriere pentru o perioadă mai scurtă decât perioada minimă de închiriere este posibilă în concordanţă cu stația de închiriere atunci când există capacități adecvate disponibile în timpul perioadelor fără solicitări de rezervare.

Excursii în străinătate în Europa sunt posibile. Călătoriile în Europa de Est și în țări din afara Europei fac obiectul aprobării prealabile a firmei de închiriere. Există Restricții de călătorie pentru unele țări, de ex. Rusia. Excursii în zone afectate de război sau de criză sunt interzise. Găsiți restricțiile noastre de călătorie aici.

Vă recomandăm un început relaxat în vacanță. Transferul nostru se face după-amiaza și durează aproximativ o oră pentru formalități și introducerea în apartamentul dvs. mobil. Utilizați această zi de recepţie pentru o introducere profesională a vehiculului și planificați un timp suplimentar pentru a vă instala în automobil, fără stres. În ziua următoare, puteți începe călătoria de vacanță după o odihnă bună. Pentru propria dvs. siguranță și pentru cei cu care călătoriţi, vă sfătuim ferm să nu vă deplasați pe distanțe lungi în traficul rutier încă în ziua recepţiei. În special atunci când călătoriţi cu copii, acest lucru trebuie luat în serios.

Predarea și instalarea în vehiculul dvs. au loc la stația respectivă. Momentan nu oferim predare în afara stațiilor.

În general, puteți parca mașina dvs. direct la staţie în timpul perioadei de închiriere, iar colegul de la stația de închiriere este gata să recomande un loc potrivit pentru a parca. Adresați-vă direct postului respectiv.

În ziua recepţiei, primiți autorulota curățată în interior și la exterior. La întoarcere, interiorul habitaclului trebuie să fi fost curățat; curățarea exteriorului se face de către stația de închiriere. În cazul în care curățarea interiorului trebuie corectată complet sau parțial, costurile de curățare vor fi facturate pentru dvs. Pentru golirea rezervoarelor de apă reziduală sau a toaletei de casetă, se percepe o taxă separată pentru curățarea forfetară în valoare de 180,00 €. Rețineți, costurile respective vor fi plătite direct la stație.

Animalele de companie pot fi transportate numai în acord cu stația, pentru o taxă. Rețineți că, la întoarcere, vehiculul trebuie să aibă același grad de curățenie ca și cele fără animale de companie. În caz contrar, călătoriile cu animale de companie pot cauza costuri mai mari și suplimentare de curățare. Desigur, persoana care închiriază este responsabilă pentru transportul în condiții de siguranță a animalelor de companie în conformitate cu reglementările, la fel ca și pentru respectarea restricțiilor de intrare in alta tara și a vaccinărilor.

Autovehiculele noastre care sunt desemnate și ca autorulote sunt unități autopropulsate. Ele au o motorizare independentă și un corp sau o suprastructură echipată pentru locuit. Rulotele sunt remorci care nu se pot conduce independent și, prin urmare, au nevoie de o mașină de remorcare. Din nefericire, pentru moment nu închiriem rulote.

Prin intermediul meniului "Locații", veți primi informațiile de contact, orele de deschidere, recepţie și retur, precum și informații suplimentare despre posturi. În acest element de meniu, puteți utiliza și aplicaţia noastră pentru a găsi cea mai apropiată stație.

Închirierea unei autorulote de la o persoană privată pentru o taxă este o activitate comercială și este supusă unei înregistrări corespunzătoare. În acest sens, nu este posibilă închirierea de la "privat". Atunci când închiriați o autorulotă, asigurați-vă că documentele vehiculului conțin înregistrarea explicită ca "autovehicul de închiriat". Dacă conduceți un vehicul fără acest tip explicit de înregistrare, nu vă veți bucura de niciun fel de asigurare.

În cazul unui accident, sunteți obligat să completați integral formularul de raport privind daunele furnizat în vehicul. În cazul în care s-a produs un incendiu, un furt, daune cauzate de vânat sau alte daune, poliția și stația de închiriere trebuie să fie înștiințate. Stația de închiriere trebuie informată în detaliu despre împrejurările accidentului. Nu trebuie recunoscute cererile de despăgubire ale altor părți implicate în accident.

Întrebări despre vehicul

Răspunsuri la întrebări generale pe tema "La drum într-o autorulotă închiriată"

În funcție de tipul de vehicul pe care l-ați rezervat, consumul mediu este cuprins între 9 și 16 L / 100 km.

În ziua recepţiei, primiți două butelii de gaz de 11 kg: una plină și una umplută pe jumătate. Ambele sunt incluse în prețul de închiriere, iar buteliile pot fi returnate goale. Puteți găsi butelii de gaz umpute la mai multe stații de benzină, campinguri, magazine de bricolaj și la cele mai multe locuri de camping. Deoarece în majoritatea cazurilor de "umplere", cilindrul gol este schimbat pentru un cilindru deja umplut, vă cerem să vă asigurați - în special în străinătate - că veți aduce înapoi butelii cu aceleași conexiuni ca cele pe care le-ați primit la închiriere.

Vehiculele noastre sunt echipate cu un rezervor de apă potabilă de 100-190 L și un rezervor de apă reziduală de 100-150 l. Multe stații de benzină, campinguri și terenuri vă oferă posibilitatea de a umple cu apă proaspătă și de a evacua apele uzate. În majoritatea cazurilor, se percepe o taxă mică pentru reumplerea apei proaspete / evacuarea apelor reziduale.

Da, întreaga flotă rent easy este echipată cu un sistem anti-blocare a frânării (ABS).

Puteți utiliza numai 230 V atunci când vehiculul este conectat în exterior la 230 V, de exemplu la un camping. Cablurile de adaptoare, precum și un tambur de cablu sunt incluse în prețul de închiriere. În timp ce conduceți sau fără o conexiune externă, sistemul electronic funcționează cu o baterie suplimentară de 12 V în suprastructură.

Chestiuni financiare și modificări ale rezervarii

Aici puteți găsi răspunsuri la întrebări referitoare la plata și rezervarea în vederea închirierii de autorulote.

Când perioada de închiriere se suprapune peste anotimpuri, zilele de închiriere se calculează exact în funcție de sezonul respectiv.

Cel târziu în ziua recepţiei, un depozit de garanție de 750 € trebuie să fi fost primit de către stație. Puteți fie să îl transferați în avans, fie să îl furnizați în ziua recepţiei (fără plată în numerar). În cazul în care depozitul de garanție este furnizat prin card de credit, proprietarul cardului de închiriere și de credit trebuie să fie identic. Stația este obligată să nu predea vehiculul înainte de primirea sumei totale de garanție.

Cu până la 30 de zile înainte de începerea închirierii, puteți alege o singură dată un vehicul dintr-un alt grup de vehicule - în măsura în care sunt disponibile autorulote libere - cu condiția ca acest lucru să nu reducă taxa totală de închiriere. În acest caz, se percepe o taxă de modificare în valoare de 21 € per schimbare în rezervare.

În cazul anulării unei rezervări ferme, se vor percepe următoarele taxe de anulare:

  • până la 61 de zile înainte de începerea închirierii, 30% din prețul de închiriere
  • între 60 și 31 de zile înainte de începerea închirierii, 50% din prețul de închiriere
  • cu mai puțin de 30 de zile înainte de începerea închirierii, 85% din prețul de închiriere
  • în ziua recepţiei sau în caz de neachitare, 95% din prețul de închiriere